Joppe Moris rijdt finale in de 3e manche Cup Du Wallonie Blegny

      Reacties uitgeschakeld voor Joppe Moris rijdt finale in de 3e manche Cup Du Wallonie Blegny

Tijdens het weekeinde van 4 en 5 augustus 2018 stond de derde manche van de Cup Du Wallonie gepland in Blegny. Maar liefst 293 deelnemers maakten de verplaatsing in deze warme weersomstandigheden richting Blegny. Onder hen waren er ook vijf PMC Cycling rijders die hun beste beentje gingen voorzetten daar in Blegny.

Aangezien er maar weinig deelnemers waren aan deze wedstrijd besloten de mensen van de Wielerbond om een uur pauze te geven tussen de trainingen en de start van de reeksen. Dat wiel niet zo in goede aarde bij de renners want met zo’n warm weer was het natuurlijk puffen voor iedereen.

Uiteindelijk kon de wedstrijd dan van start gaan en mochten onze rijders zich van hun beste kant laten zien. 

Bij de boys 10 jaar kregen we een optreden van Bas Deprez te zien. Hij wist zich te kwalificeren voor een halve finale en behaalde daar een zevende plaats.

Bij de boys 11 jaar kregen we Joppe Moris achter het starthekke. Hij had er zin in en wist de drie reeksen te winnen. De halve finale ging ook vlotjes maar behaalde hij een tweede plaats. Dan alles op zijn finale maar daar kwam hij niet verder dan een vijfde plaats. Toch een prachtige prestatie van Joppe om als enige PMC Cycling rijder de finale te halen.

Bij de boys 12 jaar kregen we Robbe Geijsels aan het werk. Hij kwam niet door de reeksen. 7-6-7 waren zijn uitslagen. Een mooie training voor Robbe. 

Bij de boys 13 jaar kregen we Donnelly Lambrichts aan het starthekke. Na zijn jaarlijks verlof wou hij de beentjes laten rondgaan om het tweede deel van het seizoen goed aan te vatten. Hij behaalde drie maal een vijfde plaats. Net niet door naar de volgende ronde.

Bij de boys 15 jaar kregen we Lorenz Huybrichs aan de start. Hij behaalde twee maal een vijfde plaats in zijn reeksen en een zesde plaats. Daarna werd hij ook nog verwacht in de open klasse waar hij zijn best heeft gedaan met het resultaat 6-6-5. Weer een ervaring rijker voor Lorenz om tussen die klasbakken als een Michael Bogaerts te rijden.

Volgend weekeinde zullen de rijders de verplaatsing maken naar Keerbergen om de manche meetellende voor de Flanders Cup Series aan te vatten. Wij wensen ze heel veel succes toe.

 

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180807_03652237/joppe-moris-rijdt-finale-in-cup-du-wallonie-blegny

artikel verschenen in het Belang van Limburg.