‼️ UPDATE ‼️ COVID-19

      Reacties uitgeschakeld voor ‼️ UPDATE ‼️ COVID-19

Sportwereld neemt maatschappelijke verantwoordelijkheid en ziet af van publieksevenementen tot en met 31 maart 2020.

Gelet op de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen.

De Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen de Vlaamse sportfederatie en Sport Vlaanderen beslissen nu gezamenlijk tot het afgelasten van publieksbijeenkomsten -indoor en oudoor- tot en met 31 maart.

De sportsector wil immers geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het virus. Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen samenbrengt. Maar die kracht wordt een kwetsbaarheid, wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen.

Iedereen beseft dat de gevolgen voor de diverse sportfederaties, voor de organiserende clubs, voor de ondersteunende diensten, voor toeleveranciers, voor de supporters en voor alle andere betrokken partijen desastreus kunnen zijn. Dit was geen makkelijke beslissing maar het kan niet anders.

Sport bevindt zich in het hart van onze samenleving. Vandaag moet iedereen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen en solidariteit tonen met iedereen die getroffen is door het virus en iedereen die nog zou kunnen getroffen worden in de komende weken en maandaden.

Dit betreft tot nu alle regionale wedstrijden, recreatieve events, en vergaderingen. Wij bevelen aan te trainingen af te gelasten. Volg onze media nauwgezet.

Alle regionale wedstrijden en recreatieve events tot en met 31 maart worden afgelast! Wij raden aan om trainingen af te gelasten. Volg onze media nauwgezet!

Cycling Vlaanderen zal alle betrokken partijen per mail nog verder informeren!